Kore mutfağında binlerce yıl süt ve süt eserleri kullanılmadığı için bu günümüze kadar gelmiştir. Bunun nedeni de tarım dayalı bir toplum olmalarıydı. Asya ülkelerinde olduğu üzere Kore’de de bu nedenle inek sütü yaygın değildi.
LAKTOZU SİNDİREMİYORLAR
Çin, Japonya, Kore üzere Asya toplumlarında laktoz intoleransı yaygın oluyor. Korelilerin büyük bir kısmı laktozu sindirmekte zorlanır. Ve bu da süt ve süt eserlerinin tüketimini azaltan nedenlerden biri.
SÜT ESERLERİNE UZAKLAR
Kore mutfağı fermente yiyecekler ve pirinç bazlı yemeklere dayanır. Batılı mutfaklardaki üzere süt ve süt eserlerine yer veren tarifler tarihi olarak yoktur.
PEYNİRE 2000’LERDE İLGİ GÖRDÜ
Kore’de peynir tüketimi bilhassa 2000’lerden sonra Batı mutfağına artan ilgiyle birlikte yaygınlaşmaya başladı. Bugünlerde pizzalar, peynirli ramenler ve hatta birtakım klâsik yemeklerde peynir kullanımı artıyor. Bilhassa genç jenerasyon peynirli yemekleri seviyor
Kaynak: Sözcü